KDV De Duinvlinder vindt u momenteel in Europawijk (Almere Poort), op het adres Slowakijehof 1. Het is een tijdelijk onderkomen, want in het derde kwartaal 2022 zullen de deuren in de wijk Duin geopend worden op een prachtige locatie in Kop-Zuid.

Algemeen

Op het huidige adres is ook basisschool De Duinvlinder gevestigd en binnen het Integraal KinderCentrum wordt nauw samengewerkt, ook in de dagelijkse gang van zaken.

Het KDV is aan de buitenzijde van de locatie gevestigd, los van de lokalen van de school, hoewel er wel een verbinding is via een van de gangen. De buitendeur is afgesloten en alleen toegankelijk door het invoeren van een code of na aanbellen. Dit maakt het wel zo veilig voor de kinderen. U ziet bij binnenkomst aan de linkerkant de toegangsdeur voor de groep van drie jaar en ouder. Verderop in de gang is de speelstraat, waar onder toezicht graag gespeeld wordt.

Aan de linkerkant van de gang zijn nog vier groepen ondergebracht. Er is bij de inrichting veel zorg besteed aan de keuze van duurzame en veilige materialen, maar ook aan het creëren van een gezellige sfeer, zodat de kinderen zich er thuis voelen.

De kinderen kunnen heerlijk buitenspelen in de binnentuin van De Duinvlinder. Daar is een zandbak, een picknicktafel en divers spelmateriaal aanwezig. Ook kunnen de kinderen zorgen voor en knuffelen met het konijn Konichiwa.

Groepen

De groepen Rupsen en De Welpen
Leeftijd 0 - 2 jaar
In de fase van baby tot peuter maken de kinderen een hele ontwikkeling door. Als baby genieten ze van eten, slapen en de liefdevolle aandacht van de juffen. Er staan in principe vaste medewerkers op de groep; dat geeft een gevoel van veiligheid en vertrouwen bij de kinderen. De kleintjes worden gestimuleerd in eenvoudig contact, eenvoudige interacties en imitaties. De dreumes ontdekt een grotere wereld en de pedagogisch werkers stimuleren in voor hun parallelspel, kortdurend samenspel en eenvoudig fantasie- of rollenspel. Zij eten tussen de middag met elkaar een warme maaltijd en doen, afhankelijk van de behoefte, een of meer (middag)slaapjes.
In deze groepen kunnen maximaal 14 kinderen worden geplaatst. Het is best mogelijk dat een dreumes op basis van zijn ontwikkeling iets eerder of later doorstroomt naar de stamgroep 2-4 jaar (in overleg met ouders).

 

De groepen Vlinders en De Vossen
Leeftijd 2 - 4 jaar
Peuters zijn klaar om de wereld te verkennen en dat doen ze graag, soms zonder plan en vaak met de nodige fantasie. Wij bieden hun daar voldoende mogelijkheden toe in het aanbod van ons spelmateriaal zoals een poppenhoek, keukenhoek, autobaan of leeshoek. Ook in onze binnentuin staan diverse buitenspeeltoestellen, die het leuk en interessant maken om met elkaar te spelen en te ontdekken. In principe zijn er vaste medewerkers op de groep; dat draagt bij aan het gevoel van veiligheid en vertrouwen. Twee keer in de week wordt peutergym gegeven. We wisselen het rooster hier regelmatig voor, zodat in principe alle kinderen hieraan mee kunnen doen. De oudste kinderen maken regelmatig een uitstapje buiten het KDV naar bijvoorbeeld een speeltuin en ze worden langzaam voorbereid op de sprong naar de basisschool. Ze worden langzaam voorbereid op de sprong naar de basisschool. In deze groepen kunnen maximaal 14 kinderen worden geplaatst.

 

De groep De Duinkonijnen
Leeftijd 3+ jaar
De groep voor 3+ jarigen opent in mei 2020. In deze groep kunnen we maximaal acht kinderen plaatsen en werken we samen met de onderbouwunit van school die gebruik maken van dezelfde ruimte. Deze oudste peuters (bijna kleuters) bereiden we (spelenderwijs) voor op de start bij de basisschool en eventueel de buitenschoolse opvang. Dit doen we in samenspraak met de ouders. Keuzes worden vastgesteld en wendagen ingepland.

Pedagogisch kader

Voor kinderen van het KDV volgen wij het zogenaamde ‘Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar’. Vanuit deze basis biedt ons kindercentrum leer- en ontwikkelings-mogelijkheden en ruimte voor verschillen in ontwikkeling.

Bijzondere aandacht besteden we aan opleiding, training en begeleiding van de pedagogisch werkers. Alle pedagogisch werkers zijn in het bezit van een VVE-certificaat of in opleiding daarvoor. Een substantieel deel is HBO-opgeleid en observeren en coachen periodiek hun collega’s. Op deze manier kunnen we intern de kwaliteit bewaken en deskundig vormgeven in de doorgaande leerlijn.

Pedagogisch beleidsplan KDV De Duinvlinder

Tarieven en openingstijden

Kinderen van 0 - 4 jaar
Tarief: € 8,75 per uur.

De opvang kunt u van maandag t/m vrijdag afnemen op de volgende manier: Hele dagen: 07.00 - 18.00, 07.30-18.30, 08.00-19.00 uur (11 uur) of 07.00-19.00 uur (12 uur).

Kinderdagverblijf De Duinvlinder is geopend op maandag t/m vrijdag van 07.00 tot 19.00 uur. De dagopvang is inclusief:

  • lunch
  • verse warme maaltijd
  • vers fruithapje
  • tussendoortjes
  • luiers

De ouders brengen zelf zuigelingenvoeding mee.

Tarieven KDV 2021

Contact

Adres

KDV en BSO De Duinvlinder
Slowakijehof 1,
1363 BD Almere (Poort)

Algemeen

  036-3035000