KDV De Boerderij is een West-Friese boerderij waar wij in een huiselijke omgeving kleinschalige kinderopvang bieden. Buiten is een echte hooiberg met kleine dieren en pony’s. We hebben een aparte kleine babygroep en horizontale groepen van ongeveer dezelfde leeftijd.

Algemeen

Het begrip ‘boerderij’ hebben we geprobeerd niet alleen in de bouw te verwerkelijken maar ook in onze inrichting en het speel- en leerplan. Onze visie is dat kleine kinderen in een gezellige, huiselijke omgeving moeten kunnen spelen, ontdekken, leren en vrienden maken. Wij bieden iets extra’s, naast de gezinsopvoeding.

Bij binnenkomst in de boerderij komt u in een ruime garderobe/hal met kinderklepbanken en ouderwetse kapstokken. De kleuren zijn de rustige boerderijkleuren van toen: stopverfgroen en zacht wit. Er is voldoende ruimte voor meerdere ouders en kinderen. Ook is er plaats om de 'buggy' even te parkeren. Via de garderobe/hal komt u in de centrale hal.

In de centrale hal is een koffiehoek waar ouders een kop koffie kunnen pakken. Naast de deuren naar de groepsruimtes, zijn de kleine ramen voor de peuters en kleuters. Zij hebben hun ‘eigen zwaairaam’.

Groepen

Babygroep ‘De Lammetjes’
Leeftijd 3 – 12 maanden
De baby-opvang bieden we in een klein, knus ingericht bakhuis , direct naast de boerderij. In het bakhuis kunnen we 8 baby’s opvangen. De pedagogisch werkers kunnen in deze kleine groep een bron van veiligheid en vertrouwen bieden en de kleintjes stimuleren in eenvoudig contact, eenvoudige interacties en imitaties.

Baby- en dreumesgroep ‘De Kuikens’
Leeftijd 3 maanden – 2 jaar
Baby’s die er aan toe zijn kunnen doorstromen naar de baby- en dreumesgroep. In deze groep kunnen we 16 kinderen opvangen, waarvan maximaal 8 baby’s. De pedagogisch werkers stimuleren daar parallelspel, kortdurend samenspel en eenvoudig fantasie- of rollenspel.

Peutergroep ‘De Konijntjes’
Leeftijd 2 – 3 jaar
Dreumesen die er aan toe zijn, kunnen doorstromen naar de peutergroep. Peuters zijn wereldverkenners; samenspel zonder plan vooraf, uitgebreider fantasie- of rollenspel. Dat kan binnen in de poppenhoek, de keukenhoek en de leeshoek of buiten met de diverse buitenspeeltoestellen, de hooiberg, de karretjes en de dieren maken het voor de kinderen leuk en interessant om met elkaar te spelen en te ontdekken.

 

Peutergroepen ‘De Biggetjes’ en ‘De Varkentjes’
Leeftijd 3 – 4 jaar
De wat oudere peuters zijn toe aan andere uitdagingen. De wereld wordt langzaam groter en het spelend ontdekken (spelend leren) krijgt een stevige plaats in het dagritme. Er worden kleine uitstapjes gemaakt naar de speeltuin in de buurt, de peuters mogen helpen bij het oogsten van de vruchten en groente uit de moestuin en onder begeleiding bezoeken we de vriendelijk pony’s van het kinderdagverblijf. De competentiegebieden worden langzaam uitgebreid en de voor- en vroegschoolse educatie loopt als een rode draad door het dagritme.

Deze oudste peuters (bijna kleuters) bieden we (spelenderwijs) extra maatwerk activiteiten. In samenspraak met de ouders gaan we de hen langzaam voorbereiden op het sprongetje naar de basisschool en de buitenschoolse opvang. Keuzes worden vastgesteld en wendagen ingepland. Daar kunnen de peuters andere, vaak nieuwe uitdagingen aangaan en de wereld verder ontdekken.

Bij mooi weer kunnen de kinderen lekker buiten spelen.

Natuur

Buiten is een echte hooiberg met daaromheen kleine dieren zoals kippen, konijnen en vogels. Wij vinden het belangrijk dat kinderen kennis maken met de natuur en hoe ze daarmee kunnen omgaan. De kinderen kunnen de leidster helpen bij het verzorgen van de dieren. Zo kunnen ze bijvoorbeeld iedere dag samen met de leidster de verse eieren ophalen.

Pedagogisch kader

Voor kinderen van het KDV volgen wij het zogenaamde “Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar”. Vanuit deze basis biedt ons kindercentrum leer- en ontwikkelingsmogelijkheden en ruimte voor verschillen in ontwikkeling.

Bijzondere aandacht besteden we aan opleiding, training en begeleiding van de pedagogisch werkers. Alle pedagogisch werkers zijn in het bezit van een VVE-certificaat of in opleiding daarvoor. Een substantieel deel is HBO-opgeleid, ingedeeld in een virtueel expertisecentrum en observeren en coachen periodiek hun collega’s. Op deze manier kunnen we intern de kwaliteit bewaken en deskundig vormgeven in de doorgaande leerlijn.

Pedagogisch beleidsplan KDV De Boerderij

Tarieven en openingstijden

Kinderen van 0 - 4 jaar
Tarief: € 8,75 per uur.

De opvang kunt u van maandag t/m vrijdag afnemen op de volgende manier: Hele dagen: 07.00 - 18.00 of 19.00 uur

Kinderdagverblijf De Boerderij is geopend op maandag t/m vrijdag van 07.00 tot 19.00 uur. De dagopvang is inclusief:

  • lunch
  • verse warme maaltijd
  • vers fruithapje
  • tussendoortjes
  • luiers

De ouders brengen zelf zuigelingenvoeding mee.

Tarieven KDV 2021

Contact

Adres

KDV De Boerderij
Mercuriusstraat 1
1363 ZB Almere (Poort)
route plannen

Algemeen

  036-3035000