Lekker sporten met professionele begeleiding!

Het beoefenen van sport en spel is niet alleen leuk maar ook leerzaam.
Het sociale aspect is hierbij zeker zo belangrijk als de prestatie.

Algemeen

De Sport BSO is voor kinderen tussen de 6 en 13 jaar en wordt iedere dag georganiseerd. KCA heeft met de Sport BSO primair tot doel de kinderen onder professionele begeleiding te laten bewegen en een basis te leggen voor hun verdere sportieve ontwikkeling. Achterliggende doelstelling is dat kinderen in hun dagelijks functioneren meer zelfvertrouwen en zelfbeheersing krijgen en zelfstandiger worden. Maar ook de ontwikkeling van bijzondere competenties zoals samenwerken, interpersoonlijke sensitiviteit en integriteit. Daarom stelt KCA hoge eisen aan de kwaliteit van het programma, de kwaliteit van de begeleiders en de leeromgeving.

Dagritme Sport BSO

Pedagogisch beleidsplan Sport & Dans BSO

Tarieven BSO 2021

Adres & route ma, di , do , vr

Adres & route woensdag

Omgeving

De Sport BSO bieden we aan in een sterke leeromgeving. Dat betekent dat de omgeving het kind moet uitdagen en enthousiasmeren tot sporten. Daarom organiseren wij de sport BSO in een sportzaal in Almere Poort. In de zomer biedt ook het Cascadepark een sterke outdoor omgeving. De dynamiek van de omgeving, de aanwezige materialen, het uitdagende programma en de bekwame begeleiders zijn de ingrediënten voor een optimale, sportieve leercurve.

Begeleiding

De begeleider is een bekwame sportdocent. Hij of zij coördineert de sportactiviteiten en wordt ondersteund door een pedagogisch medewerker en eventueel een stagiaire.

Benodigdheden: sportschoenen voor zaal (geen zwarte zool), sokken, sportbroek, sportshirt.

Aangeboden op: alle dagen van de week.