Fijn spelen in een veilige en huiselijke omgeving!

Op onze Buitenschoolse Opvang (BSO) draait het in de eerste plaats om de kinderen. Hun welzijn staat voorop! Ze hebben de hele dag op school gezeten en zijn toe aan ontspanning.

Buitenschoolse opvang (BSO)

KinderCentrumAlmere (KCA) biedt diverse (thema) BSO’s aan, zoals BSO De Hooiberg, Sport BSO, Theater BSO en BSO De Duinvlinder. Een gevarieerd aanbod, waarmee we ieder kind na schooltijd een fijne middag kunnen bezorgen. Daarnaast bieden wij ook VoorSchoolseOpvang (VSO) op De Hooiberg en De Duinvlinder aan.

Pedagogisch kader
Voor kinderen van de BSO volgen wij het zogenaamde “Pedagogisch kader kindercentra 4-13 jaar”. Vanuit deze basis biedt ons kindercentrum leer- en ontwikkelingsmogelijkheden en ruimte voor verschillen in ontwikkeling.

Bijzondere aandacht besteden we aan opleiding, training en begeleiding van de pedagogisch werkers. Alle pedagogisch werkers zijn in het bezit van een VVE-certificaat of in opleiding daarvoor. Een substantieel deel is HBO-opgeleid en observeren en coachen periodiek hun collega’s. Op deze manier kunnen we intern de kwaliteit bewaken en deskundig vormgeven in de doorgaande leerlijn.

BSO De Hooiberg

Onze visie is dat jonge kinderen in een gezellige, huiselijke omgeving moeten kunnen spelen, ontdekken en vrienden maken. Tegelijkertijd dient de omgeving het kind ook ruimte te bieden om zich af en toe te kunnen terugtrekken. Lekker op zichzelf!

Kleinschalig, gezellig en huiselijk
De Hooiberg bevindt zich in een West-Friese boerderij waar wij in een huiselijke omgeving een kleinschalige buitenschoolse opvang bieden. Met buitenschoolse opvang bedoelen we de voorschoolse en naschoolse opvang.

Het begrip ‘boerderij’ hebben we niet alleen in de bouw verwezenlijkt maar ook in onze inrichting en het terrein om de boerderij. Naast de boerderij staat een traditionele hooiberg met daaromheen leuke speltoestellen zoals een trampoline. De leidsters of leiders zijn pedagogisch bekwaamd.

Pedagogisch beleidsplan BSO De Hooiberg

Dagritme BSO De Hooiberg

Adres & route

BSO De Duinvlinder

De kinderen van basisschool De Duinvlinder kunnen na school worden opgevangen bij BSO De Duinvlinder (of een van onze thema BSO’s). Ook BSO De Duinvlinder werkt nauw samen met de basisschool. De begeleiders hebben goed contact met de leerkrachten en kennen over het algemeen alle kinderen van de school. Dat maakt dat de lijnen tussen school en BSO kort zijn en kinderen zich snel thuis voelen op de BSO. Hier kunnen ze fijn spelen in een veilige en gezellige omgeving!

In de sfeervolle ruimte van de BSO is meer dan voldoende spelmateriaal aanwezig, zoals spelletjes, een poppenhuis of een voetbalspel. Je even terugtrekken in een hoekje met een boek, kan natuurlijk ook. De kinderen kunnen daarnaast ook goed buiten spelen op het schoolplein.

De leidsters of leiders zijn pedagogisch bekwaamd. Bij BSO De Duinvlinder wordt zowel voorschoolse als naschoolse opvang aangeboden.

Pedagogisch beleidsplan IKC De Duinvlinder BSO

Dagritme BSO Handvaardigheid Techniek en Chillen (Duinvlinder)

Lekker buiten spelen!

Tarieven

Tarief: € 8,27 per uur.

De opvang kunt u van maandag t/m vrijdag afnemen op de volgende manier:

Hele dagen:
07.00 - 18.00 of 19.00 uur
(tijdens vakanties of studiedagen)
(afname van minimaal 11 uur)

Naschoolse opvang (NSO):
einde schooltijd – 18.00 uur of 19.00 uur
(afname van 4 uur of 5 uur opvang)

Voorschoolse opvang (VSO):
07.00-08.30 uur
(afname van 1,5 uur opvang)

Tarieven BSO 2021

Openingstijden

BSO De Hooiberg is geopend op maandag t/m vrijdag van
07.00 tot 08:30 uur, en van 14:00-19:00 uur

BSO De Duinvlinder is geopend op maandag t/m vrijdag van
07.00 tot 9.00 uur, en van 13.30-19:00 uur

De NSO is inclusief:

  • Verse warme maaltijd
  • Vers groente-/fruithapje
  • Tussendoortjes
  • Drinken
  • Ophalen van school

De VSO is inclusief:

  • Broodmaaltijd
  • Drinken
  • Naar school brengen

Contact

Adres

BSO De Hooiberg
Odysseestraat 51
1363 WR Almere (Poort)
route plannen

Algemeen

  036-3035000